Stukadoor | Daams Stucwerken

Stucwerk

Stucwerk

Stucwerk is een laag pleister dat op een muur of plafond wordt aangebracht, dit zorgt voor verschillende structuren. Er zijn enorm veel verschillende vormen van stucwerk en het misschien daarom ook wel erg verwarrend.

Op deze pagina leggen wij u uit:

Wat is stucwerk?

Stucwerk is een manier om uw muren of plafonds te bewerken. De bewerking kan een voorbereiding zijn op een verdere afwerking van de muren of plafonds, of de bewerking kan dienen als afgewerkt decoratief.

Stucwerk wordt over het algemeen gezet door een stukadoor. Een stukadoor heeft dit tot een ambacht gemaakt en is gespecialiseerd in het vak.

Voorstrijk stucwerk / voorstrijkmiddel

Een voorstrijk stucwerk is een pleister dat wordt gebruikt als een muur een zuigende ondergrond heeft. Of een muur een voorstrijk middel nodig heeft is gemakkelijk te testen. Dit doe je door een natte doek over de muur heen te halen. Als de muur het water snel opzuigt heb je een zuigende ondergrond. Het is op dit moment slim om voorstrijk werk te doen omdat het anders het stucwerk opzuigt en er veel onnodige kosten gemaakt kunnen worden. Er zijn verschillende voorstrijkmiddelen, het ligt aan de ondergrond welk voorstrijkmiddel u nodig heeft. Het is slim om een stukadoor voor advies te raadplegen.

Soorten stucwerk

Het is er in veel varianten. De drie bekendste soorten zijn glad pleisterwerk, schuurwerk en spachtelputz. Dit is wat iedereen op de wereld wel ooit ééns in zijn leven heeft gezien. Een stukadoor doet over het algemeen altijd deze drie pleisterwerken.

Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is een stucwerk dat als decoratief én afwerking gebruikt kan worden. Glad pleisterwerk zorgt voor een egale en ruime uitstraling. Glad pleisterwerk is mooi zoals het is, het geeft de woning een mooie moderne look.

Glad pleisterwerk is ook nodig als voorbereiding. Bijvoorbeeld als je iets decoratiefs op je muur wilt hebben, dan is het nodig om de muur eerst egaal te maken. Glad pleisterwerk zorgt ervoor dat de muur egaal en glad is, zonder kuiltjes of beschadigingen.

 

Opzoek naar een stukadoor voor stucwerk?

Stukadoor | Daams Stucwerken heeft veel ervaring in verschillende soorten stucwerk!

Schuurwerk

Schuurwerk is een stucwerk dat toe te passen is in bijna elke woning, het is daarom ook zo razend populair. Schuurwerk heeft als voordeel dat het natuurlijk wit opdroogt en er dus niet meer overheen geschilderd hoeft te worden. Schuurwerk zorgt voor de iconische halfronde schaduwen die u vaak op plafonds ziet.

Het stucwerk wordt droogt op als een gipsachtige afwerking. Het regelt de vochthuishouding in uw woning doordat het vocht absorberend is. Schuurwerk is zeer geschikt voor natte ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer.

Spachtelputz

Spachtelputz is een zeer populair stucwerk. Spachtelputz is het meest unieke stucwerk van de drie, omdat het kunststof gebonden pleister gebruikt. Dit pleister bestaat uit een percentage marmerkorrels en bindmiddel (lijm). Spachtelputz komt in verschillende soorten, zo heb je:

  • Grofkorrelig spachtelputz
  • Fijn korrelig spachtelputz
  • Zeer fijn korrelig spachtelputz

Zoals de namen al doen vermoeden heeft dit te maken met de grootte van de marmerkorrels. Dit geeft het spachtelputz een uniek effect en past het bijna altijd in uw woning.

Plafond

Het plafond kan met twee soorten pleisterwerk behandeld worden:

  • Glad pleisterwerk
  • Schuurplafond

Welk stucwerk past bij uw woning?

Het is erg moeilijk om een passend  stucwerk te vinden voor uw woning. Dit komt omdat het stucwerk van grote invloed op uw woning is. Het ligt er aan wat u wilt bereiken, wilt u een strakke moderne woning? Kies dan voor glad pleisterwerk.
Wilt u een gezellige woning, kies dan voor spachtelputz of schuurwerk. Ook is het drogen van uw stucwerk iets waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van uw stucwerk. Het is zelfs belangrijker bij het drogen van stucwerk voor het schilderen. Hoe het stucwerk moet drogen voor het schilderen staat in dit artikel.

Het ene sluit het andere ook niet uit. Zo kun je een gezellige woning krijgen met een mix van gladpleisterwerk en schuurwerk. Of juist een moderne uitstraling krijgen met veel spachtelputz. Het blijft slim om het er met uw stukadoor eens over te hebben. Neem contact op!

Stukadoor | Daams Stucwerken

Krommeweg 9, 5575 AT Luyksgestel, Nederland

Locaties

Wij werken in een bepaalde straal in Noord-Brabant. Zo werken wij in de volgende dorpen/steden:

Bent u benieuwd geworden naar onze diensten, of zoekt u advies over stucwerk? Neem contact met ons op! U kunt project voorbeelden vinden op onze projecten pagina. Bijvoorbeeld de prachtige woning renovatie in Luyksgestel.

Wij doen ons stucwerk door heel Noord-Brabant leveren, wij zijn gelokaliseerd op Luyksgestel in de omgeving Bergeijk.

Diensten

Stukadoor | Daams Stucwerken biedt een groot aanbod aan diensten, waaronder:

Het kan zo zijn dat u naar een dienst opzoek bent die niet in dit rijtje staat. Geen probleem, erg grote kans dat wij dit namelijk wel kunnen, maar (nog) niet op onze website hebben geplaatst. Neem contact met ons op als u opzoek bent naar een dienst die hier niet tussen staat!

Stuur ons een bericht

Stuur Daams Stucwerken een bericht via contact of bel ons gerust voor vragen!