Spachtelputz

Dé standaard voor afwerking

Spachtelputz (spagtelpoets)

Verven en behangen. Het is een klus die veel te vaak terug lijkt te komen. Een kras, een lelijke vlek, behang dat aan de randjes los laat. Er lijkt soms geen einde aan te komen. Gelukkig is er een mooie en duurzame oplossing. Spagtelpoets (spachtelputz) geeft een ijzersterke en tijdloze afwerking aan alle muren en plafonds. Het aanbrengen van sierpleister kan het beste aan een stukadoor over worden gelaten. Deze kan sierpleister aanbrengen in elke gewenste kleur en in vrijwel iedere ruimte. Spachtelputz is een type sierpleister dat door zijn veelzijdigheid toe te passen is in ieder interieur.

Spachtelputz is een sierpleister met een korrelachtige structuur. Je ziet het tegenwoordig erg vaak in woningen in Noord-Brabant. Zo hebben wij een woning renovatie gedaan in Luyksgestel die ook spachtelputz bevat. Het is een goede manier om uw woning te laten afwerken.

Dit sierpleister is met kunsthars is gebonden, hierdoor laat het een korrelstructuur op uw muren of plafonds zien. U kunt kiezen uit verschillende soorten. Zo heeft u grof korrelig, minder grofkorrelig zelfs een fijn korrelig. Een van de redenen waarom Spachtelputz erg vaak gebruikt word is omdat het een stootvaste afwerking is.

 

Spachelputz door Daams Stucwerken

Daams Stucwerken heeft ervaring met spachtelputz sierpleister. Wij kunnen u helpen met het kiezen van de juiste korrel en kleur. Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u ons gerust bellen op: +31 622008744 of via de contact pagina.

Wat is Spachtelputz?

Het spachtelputz bestaat voor ongeveer 80% uit kleine steentjes en voor 20% uit lijm. De steentjes in het product zorgen voor een mooie korrelstructuur op zowel muren als plafonds net zoals schuurwerk. De grootte van de steentjes kan variëren van 0,5 tot 4 mm. Dit betekend dat u zelf kunt kiezen wat voor structuur u wilt bereiken. De meeste mensen kiezen voor een grootte van 1,2 of 1,5 mm. Ook de kleur van het spagtelpoets (spachtelputz) kunt u helemaal zelf bepalen. Omdat u zelf de structuur en de kleur kunt bepalen is spachtelputz geschikt voor ieder interieur. Bovendien is het product zowel geschikt voor muren als voor plafonds en zowel voor binnen als voor buiten. Het product is dus ontzettend veelzijdig.

Hoe wordt spachtelputz aangebracht?

Bij de meeste woningen moet voordat er spachtelputz wordt aangebracht eerst een voorstrijkmiddel worden aangebracht. Voorstrijken zorgt ervoor dat de ondergrond egaal van kleur is, ook zorgt voorstrijken ervoor dat de muur droog en stofvrij is gemaakt zodat het spagtelpoets (spachtelputz) netjes geplaatst kan worden. Voorstrijken zorgt ervoor dat de spachtelputz langer behoudt wordt. Ook zorgt het voorstrijken ervoor dat oude schade wordt gerepareerd en tijdens de spachtelputz behandeling niet meer te zien is.
Na het voorstrijken wordt de spachtelputz aangebracht.

Voordelen

Spagtelpoets (spachtelputz) heeft bijzonder veel voordelen. Zo is het product erg stootvast en kan het indien nodig worden afgenomen met een vochtige doek. Geen last meer van lelijke krassen of vieze vlekken. Daarnaast kan het worden aangebracht in elke gewenste kleur en in iedere ruimte. Zowel binnen als buiten. Mocht u na verloop van tijd toch zat zijn van de kleur, dan is de muur eenvoudig in een andere kleur te verven met latexverf. Het is bovendien een hele betaalbare optie met een ontzettend lange levensduur.

Onderhoud

Wanneer een geverfde of behangen muur is beschadigd valt de beschadiging vaak erg op. Spachtelputz is bijzonder stootvast. Hierdoor is de kans op beschadigingen minimaal. Mocht er onverhoopt toch een beschadiging ontstaan dan valt deze nauwelijks op. Dit komt omdat het product in kleur wordt aangebracht. Behang wordt bovendien snel smerig. Een vlek op behang is nagenoeg niet meer te verwijderen. Spagtelpoets (spachtelputz) daarentegen kan worden gereinigd met lauw water en een borstel. Vrijwel alle vlekken zijn dus eenvoudig te verwijderen. Mocht het toch niet lukken met gewoon water dan zijn er ook speciale sierpleister reinigers die de vlek vast en zeker wel weg krijgen. Met sierpleister op de muren behoort die vervelende klus van verven of behangen dus eindelijk tot het verleden.

Heeft uw woning spachtelputz nodig?

Daams Stucwerken is gespecialiseerd in meerdere varianten schuurwerk!

Aanbrengen

Het aanbrengen van stucwerk kunt u beste aan een professional overlaten. Wanneer de ondergrond nog niet glad en egaal is zal de stukadoor deze eerst glad maken. Vervolgens wordt er een voorstrijkmiddel aangebracht en kan de stukadoor de spachtelputz aanbrengen. De muren moeten vervolgens nog 24 uur drogen.

Advies bij spachtelputz

Spachtelputz komt in veel verschillende soorten en maten. Het kan erg moeilijk zijn om te bepalen welk soort spachtelputz u in uw woning wilt hebben. Daams Stucwerken wilt u hier graag bij helpen! Daams Stucwerken heeft bij veel woningen spachtelputz aangebracht en heeft hierdoor een goed inzicht wat goed bij uw woning zou staan. Neem contact op! Bekijk meer van onze diensten! Wij doen stucwerk zetten door heel Noord-Brabant. Bijvoorbeeld in: Luyksgestel of de omgeving van Bergeijk.

Voordelen van schuurwerk:

  • Unieke structuur met korrelig oppervlak
  • Stootvast
  • Duurzaam
  • Makkelijk schoon te houden
  • Leverbaar in bijna alle kleuren

Nadelen van schuurwerk:

  • Voorstrijken bijna altijd nodig
  • Moeilijk te repareren bij schade

Stuur ons een bericht

Stuur Daams Stucwerken een bericht via contact of bel ons gerust voor vragen!