Stukadoor | Daams Stucwerken

Muur schuren voor het schilderen

Schuur je stucwerk voordat je het gaat schilderen!

 

Stel, je hebt net een muur van prachtig glad pleisterwerk of ander glad stucwerk voorzien. U bent er toch van overtuigd dat deze muur een mooi kleurtje nodig heeft. Maar de kosten van een schilder zijn toch net iets te hoog. Dan wilt u het natuurlijk zelf doen, en dat kan! In principe als je netjes werkt komt dit er ook echt mooi uit te zien.

Echter, het is ECHT belangrijk dat je eerst je stucwerk schuurt alvorens je het schildert! Wij zeggen dit er altijd bij maar het komt nog steeds bij klanten van ons voor…

Droog stucwerk schilderen

Wat gebeurd er als je niet schuurt?

Als u uw stucwerk graag wilt schilderen dan is het netjes schuren bijna net zo belangrijk als het schilderen zelf. Mocht u uw muur niet schuren, dan worden oneffenheden die in het stucwerk zitten verduidelijkt en krijgt u een niet mooi egale wand.

Hoe moet je stucwerk schuren?

Stucwerk dien je te schuren met een apparaat wat hier speciaal voor dient gebruikt te worden. Je hoort op internet vaak mensen zeggen dat je het gewoon met een simpel schuurpapiertje kunt doen. Op zich zal dit, mits je het voorzichtig doet, een beter resultaat geven als dat u helemaal niet schuurt. Echter raden wij u aan om een professionele schuurmachine te gebruiken. U kunt deze zelf kopen, maar dat is een behoorlijk dure aanschaf. Wij verhuren ook een Flex-tools GE 5 R Giraffe. Dit is een speciale schuurmachine die gemaakt is om uw stucwerk op te schuren.

Het gebruik van deze machine is erg gemakkelijk en zuigt direct het stof op. Als u hem van ons krijgt zit er al een schuurborstel op aangesloten en hoeft u de schuurmachine alleen nog aan te zetten. Ga rustig over het stucwerk wanneer het droog is en werk in grote halen. Blijf niet te lang op één punt hangen.

Zorg dat het stucwerk goed droog is, zodat je geen beschadigingen maakt doordat het nog zacht/vochtig is. Wij hebben hier een artikel over geschreven: Stucwerk drogen voor schilderen. Ook hebben wij een vochtmeter bij de hand en kunnen wij u hierin assisteren.

Moet je stucwerk schilderen?

Stucwerk dient bijna altijd geschilderd te worden. Het geeft ook een beter resultaat als dat je het niet schildert. Als je tevreden bent met de kleur van het stucwerk, en je wilt echt niet dat de muur geschilderd wordt. Dan kunt u ervoor kiezen om dit niet te doen. Wij raden het echter altijd aan!

Sierlijsten met schilderij en lamp

Schuren voordat je schildert!

 

Conclusie

Schuur voordat je gaat schilderen, dit kan je veel tijd en geld besparen!

Gerelateerde artikelen

Artikelen die te maken hebben met het drogen van stucwerk.

Stukadoor | Daams Stucwerken

Krommeweg 9, 5575 AT Luyksgestel, Nederland

Stuur ons een bericht

Stuur Daams Stucwerken een bericht via contact of bel ons gerust voor vragen!