Stukadoor | Daams Stucwerken

Stukadoor

Stukadoor

Het beroep stukadoor vereist professionele vakmanschap waarbij kennis en kunnen hoog in ons vaandel staat.

Ons werk is meer dan alleen stucwerk. Wij hebben zorg en aandacht voor alle soorten wensen van de klant, geven gericht advies en zijn pas tevreden als de klant dat ook is.

Wij bieden naast verschillende soorten stucwerk ook andere diensten aan zoals:

Wij streven naar een uitstekende afwerking van wanden en plafonds, want wij leveren alleen topwerk van hoge kwaliteit af. Wij werken met materialen en producten van het allerhoogste niveau. Ons specialisme is dat ieders interieur een ware blikvanger en streling voor het oog is. 

Geschiedenis

Stucwerken werd vroeger gezien als ware kunst. De Romeinen gebruikten het als sierkunsten om huizen en gebouwen te verfraaien. In oude moskeeën werden vroeger volop gebruik gemaakt van stucwerken als decoratie. Stucwerk die in de Renaissance en Baroktijd gemaakt zijn zijn vandaag de dag nog te bezichtigen in oude gebouwen en monumenten. Plafond sier stucwerk kwam begin van de 17e eeuw in Nederland voor. De Italiaanse stucwerkers introduceerden deze vorm van stuken. In de jaren negentig hebben stukadoors die gespecialiseerd waren in decoratieve en restauratieve stucwerken het Neerlandsch Stucgilde opgericht. Het Neerlandsch Stucgilde kent bepaalde regels die ze hanteren. Alle leden die tot het Stucgilde behoren beheersen deze kennis. 
Neerlandsch Stucgilderegels 
– Ten allen tijde zal het Stukadoors vak en de kennis uitgedragen worden. 
– Het hoogst haalbare kwaliteit zal ten uitvoer worden gebracht. 
– De eervolle titel ‘Meester Stukadoor’ zal nooit misbruikt worden. 
– Ieder ander gilde lid als broeder behandelen. 
– Verplichte kwaliteitscontroles toe te laten en een negatieve beoordeling zelf melden. 
– Voor vaktechnische vragen en problemen altijd hulp aan een vakbroeder vragen. Andersom geldt dat ook. 
– Personeel in de gelegenheid stellen om zich te bekwamen voor het vak en werknemers op het hoogste niveau brengen. 
De vereniging heeft ook een gildebestuur wat bestaat uit een voorzitter, beschermheer, secretaris, penningmeester en algemene bestuursleden. Met de invoering van de Meesterproef zorgen gilde leden met elkaar voor hoogwaardig kwaliteitsbewaking en het behoud van deze ambachtsgilde. 

Wat doet een stukadoor precies

Stukadoorswerk is heel divers. Klanten en/of opdrachtgevers hebben verschillende wensen en andere smaakverschillen hoe ze hun huisinrichting of bedrijfsinrichting willen. We luisteren, geven eerlijk advies en controleren alle plafonds en wanden die gestuct moeten worden. We hebben het doel om met stucwerk wanden en plafonds het interieur te vernieuwen of te verfraaien. Tevens dient met stucwerk alle materialen beschermt te worden die onder het stucwerk zitten. Stukadoorswerk is een technisch beroep. Wij adviseren of het technisch mogelijk is om bepaalde opdrachten uit te voeren. Denk hierbij aan het restaureren van monumentale panden of oude gebouwen waarbij het technische aspect meer een rol speelt dan moderne panden. Doordat stukadoorswerk uitgevoerd wordt met onze handen en precisiewerk is, is een goede voorbereiding noodzakelijk. 

Opzoek naar een stukadoor?

Wij zijn uw stukadoor!

De voorbereiding van klanten

De opdrachtgever of klant kan van te voren of wat er vooraf is afgesproken ook voorbereid zijn op de komst van de stukadoor. Je kunt alvast voorzorgsmaatregelen nemen, waar je tijd en kosten op kunt besparen. Alles wat in de weg staat voor stucwerken kan beter weggezet worden, zodat ons werk soepeler kan vlotten. Wij werken hard en snel, alle obstakels kunnen een probleem vormen of tijd kosten. Een helpende voorbereiding van de klant kan zijn: 

  • Radiatoren: afplakken of weghalen. Plafond- en wandlampen eventueel verwijderen
  • Muren eventueel stof- en vetvrij maken
  • Behang en verfresten verwijderen
  • Spijkers, schroefjes en haakjes verwijderen
  • trapleuning(en) verwijderen en eventueel de vloeren afplakken
  • Stopcontacten afplakken of verwijderen
  • Deuren verwijderen


Mocht de klant er niet zelf toe in staat zijn of als anders is overlegd zorgen wij natuurlijk voor deze werkzaamheden. Zorg dat er voldoende licht in de ruimtes zijn waar gestuct moet worden. Een kopje koffie of wat limonade op zijn tijd zouden we erg waarderen. 

Het echte werk

Op een vlakke plaat met handvat (raapbord) wordt de stucspecie neergelegd. Dit doen we met een speciale handgereedschap (stukadoorstroffel). Met een houten spaan brengen we de specie op de muren of plafonds. De specie kan nu met een rubber schuurbord of houten bord worden gladgestreken. Door het soort bord wat gebruikt dient te worden, bijvoorbeeld door de structuur van het rubberen schuurbord kunnen we een mooi effect aanbrengen. Nadat al het stucwerk is gedaan heeft het tijd nodig om op natuurlijke wijze te drogen. De tijd van drogen hangt af van de materiaaldikte, omgevingstemperatuur, stucsamenstelling, luchtvochtigheid en de ventilatie. De verwarming aanzetten is niet altijd handig, omdat het geleidelijk moet drogen en nooit te snel mag gaan. Bovendien is de verwarming aanzetten als het bijvoorbeeld hoogzomer is ook niet raadzaam. Laat het drogen zijn tijd nemen als je de oppervlaktes erna nog wilt bewerken. Een niet goed gedroogde wand of plafond kunnen scheurtjes in het stucwerk krijgen. 

Buiten stucwerk

Na een gevelrenovatie is het mooi om je gevel weer strak te maken. Je kunt kiezen voor een natuurlijke uitstraling, met grof stucwerk, of voor glad stucwerk voor een meer moderne look. 
Voor buiten heb je ander stuc materiaal nodig als voor binnen. Je moet rekening houden met alle weersinvloeden. Kalkcement is hiervoor het meest geschikt. Doordat het zonlicht weerkaats kan het glad stuken van een buitenmuur eigenlijk niet voor 100%. Kleine oneffenheden kun je al gauw zien, de oplossing is om een kleine korrel te gebruiken wat van een afstand eruit ziet als glad stucwerk. Met schuurwerk kunnen kleine of grove korrels worden gebruikt voor wanden die met een spons een mooie beton uitstraling krijgen. 

Wat voor soorten gereedschappen gebruiken stukadoors?

Doordat we veel met onze handen werken is goed gereedschap noodzakelijk en moet die voorzien zijn van een kwaliteitsmerk. Ook moet onze gereedschap schoongemaakt worden met een speciale behandeling, omdat het regelmatig gebruikt wordt. Als gereedschap versleten of kapot is, moet er nieuwe in de plaats komen. Stukadoors hebben meerdere hetzelfde gereedschap voor als er eentje kapot gaat. Gereedschap wat essentieel is in onze branche: 

  • Pleisterspaan (plakspaan) of vloerplakspaan: wordt gebruikt om specie glad te strijken op wanden of het egaliseren van vloeren 
  • Stukadoorstroffel: Oftewel een bandtroffel 
  • Rubberen schuurbord: handgereedschap met een handvat. Met of zonder spons
  • Houten spaan: bestaande uit een houten blad met steel
  • Paleerijzer: voor fijn stucwerken
  • Raapspaan: een stalen plank of lat met handgreep
  • Spackmes: soort brede plamuurmes
  • Rei: lange lat voor het afvlakken
  • Neopreen handschoenen, veiligheidsbrillen, schoonmaakspullen en een professionele trap


Soms hebben we een vloerbeschermer nodig oftewel een stucloop. Dit is ter bescherming om de vloeren niet te beschadigen met stucwerk. We maken soms voor grote bedrijfsoppervlaktes of voor gipsspuitwerk en spackwerk gebruik van professionele machines. Wij dragen ter bescherming een volgelaatsmasker met aangeblazen P3-filter. Dit is als kwartstof vrij kan komen. Voor spuitnevel gebruiken wij een halfgelaatsmasker met P/P2 filter. 

Welke soorten stucwerk doen wij?

Glad pleisterwerken

Deze vorm van stuken zorgt voor een strakke en gladde oppervlak. Voor afgewerkte wanden en plafonds wordt deze behandeling volledig met de hand aangebracht. Met dunne gipsmortel als ondergrond krijg je als eindresultaat spiegelgladde en strakke stucwerk. De oppervlakte kan hierna geverfd of gesausd worden.

Schuurwerk

Voor zowel binnen als buiten is schuurwerk een persoonlijke maar zeer goede optie. Schuurwerk wordt altijd met de hand uitgevoerd. Schuurwerk kan met grove of fijne korrels worden aangebracht, wat we met een speciale spons in mooie patronen kunnen uitwerken. De patronen of motieven die we aanbrengen is altijd in overleg met de wensen van de klant.

Spachtelputz

Spachtelputz is een sierpleister met een iets fijnere korrel dan schuur werk. Voor zowel binnen als buiten kan spachtelputz aangebracht worden op muren. Deze stucsoort kan direct op kleur worden gebracht, wat schilderwerk overbodig maakt.
Voor ondergronden die fijn van structuur zijn is spachtelputz de juiste keuze om te gebruiken.

Sierlijsten

De finishing touch voor stucwerken is een mooie afwerking van een sierlijst/ornament. Bij de overgang van een wand en het plafond is een sierlijst een prachtige eyecatcher, maar ook bij vloerplinten kunnen sierlijsten erg mooi in een interieur staan. Voor een extra sfeerbeleving in je huis heb je met een sierlijst al een prachtig resultaat. Er zijn diverse soorten sierlijsten die een dubbele functie hebben. Als wand- of plafonddecoratie, vloerplinten of als kooflijsten voor gordijnkoven.

Opzoek naar een stukadoor?

Verkrijg een gratis offerte van ons!

Wat voor soorten stucwerk zijn er nog meer

Op basis van de ondergrond en/of gewenste dikte kun je de juiste stucpleister kiezen.

  • Multi Stuc: voor een gladde afwerking en gebruiksklaar voor behangen en/of verven. Zorgt voor een mooie strakke afwerking en is geschikt voor beton, gipsplaten, metselwerk, gasbetonblokken, kalkzand steenblokken en gipsblokken. Geschikt om meerdere malen af te pleisteren voor de gewenste resultaat.
  • Pro Stuc: professionele stukadoorsgips is geschikt voor grote oppervlakken en kan handmatig of machinaal gebruikt worden. Geeft een prachtig eindresultaat.
  • Blokkenwand Stuc: wordt meestal gebruikt als blokkenlijm, maar ook uiterst geschikt voor het gebruik als stucpleister. Voor de stevige vastigheid van gipsblokken en een strak eindresultaat. Twee functies in een product: lijmen en stukadoren. Met dunne laagjes opbrengen.
  • Kalkcement mortel: Ook wel metselspecie genoemd. Uiterst geschikt voor buitenwerk, pleisterwerk of bakstenen op elkaar te metselen.
  • Badkamer Stuc: voor de afwerking in badkamers, keukens en toiletten. Deze stuc is vochtbestendig en is geschikt als ondergrond voor verf en latex of op tegels.
  • Stuc Pasta: is kant en klaar voor gebruik nadat er goed in is geroerd. Geeft een mooie afwerking om ruwe muren glad te maken zoals sierpleistermuren. Met vulpasta van te voren de scheuren vullen. Nadat het gedroogd is kun je de stucpasta makkelijk aanbrengen.
  • Decoratie Stuc: met decoratie stuc kun je schaduweffecten creëren. Speciaal gemaakt als je geen glad stucwerk op je wanden wilt. Voor zowel dikke of dunne lagen geschikt.

Meest ander voorkomende stucwerken voor kleinere budgetten zijn ook:
Spackspuiten
Saus en behang klaar stucwerk
Dit zijn snellere manieren van wanden stuken.

Metselwerk

Een allround stukadoor moet meer dan alleen stucwerk kunnen verrichten. Hij/zij moet ook de kennis van alle metselwerken in bezit hebben en kunnen uitvoeren. Metselwerk vereist kennis en ervaring, maar ook logisch inzicht. Bouwprojecten zijn afhankelijk van goede metselaars die de veiligheid alsmede een goede kwaliteit van de bouwconstructie kunnen uitvoeren. Net als een stukadoor komt bij een metselaar tegenwoordig ook vernieuwde kennis en vaardigheid in zijn vakjargon met de tijd bij. Werken met vaste hand, nauwkeurigheid, structuur en technische kennis zijn de kwaliteitseigenschappen die een metselaar moet bezitten naast alle benodigde papieren voor dit beroep. Een metselaar werkt grotendeels op een bouwlocatie waar nieuwbouw wordt gebouwd, maar kunnen ook door particulieren worden ingeschakeld. Een metselaar doet veel meer dan alleen maar muren op elkaar stapelen en metselen. Het is net als stukadoorswerk een oud ambachtelijk beroep die soms zwaar onderschat wordt. Een metselaar kan net als een stukadoor ook: 

  • precisiewerk uitvoeren
  • heel veel geduld moeten hebben
  • beschikt over technische kennis
  • renoveren
  • zelfstandig, maar ook in teamverband werken
  • verstand hebben van: betonwerk, vloerwerk, dakwerk, riolering en straatwerk 
  • bijzonder metselwerk verrichten zoals: bogen-en vlechtwerk
  • recht muurwerken
  • schoon metselwerken

Stukadoor of stucadoor?

Stucwerk noemen we in ons vakjargon ook wel stucco, stuc of sierpleister. Wanden kunnen worden gestuct of gestuukt zijn. Goede andere combinatiewoordmogelijkheden zijn: 

  • bepleisteren
  • stukadoren
  • stuccen
  • stuken

In principe mogen al deze benamingen volgens Taalpost worden genoemd. Stukadoor of stukadoors (meervoud) is het enige goede woord voor vakmensen die voor zijn of haar beroep pleisterwerk op wanden en plafonds aanbrengt. Aanzienlijk veel mensen schrijven het woord verkeerd en gebruiken de niet officiële variant stucadoor of stuckadoor. In België worden stucwerkers ook wel plakker of plakwerker genoemd. 


Welke opleidingen heb je nodig om stukadoor te worden?

De vooropleiding om stukadoor te worden duurt ongeveer twee jaar op Mbo 2-niveau. De meeste leerlingen gaan automatisch door met een vervolgopleiding op niveau 3. 
Om allround stukadoor te worden heb je voordat je aan de opleiding begint een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig. Je moet goed met mensen om kunnen gaan, technisch en leergierig zijn. Als leerling stukadoor ga je een dag naar school en vier dagen bij een stukadoorsbedrijf werken. De opleiding duurt vier jaar bij de Mbo 3 -opleiding gezel stukadoor. Tijdens je opleiding krijg je in verschillende onderdelen diverse examens verspreid over twee jaar. Je leert meer dan alleen stukadoren tijdens je opleiding, omdat stukadoor een beroep is met meerdere specialisaties. Je leert onder andere: kennis van alle materialen (materiaalkennis), muren metselen, vlak stukadoren, isolatiekennis, maken van lijstwerken en ornamenten, Nederlands en Engels. De leersmeester begeleidt je de hele opleiding en staat je bij tot aan de verschillende praktijkexamens. Na deze opleiding is het mogelijk om de opleiding restauratie stukadoor te volgen of de opleiding middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud op niveau vier. 

Zelf stucen stappenplan wand

Zelf stucwerken is voor de doe-het-zelver die een beetje handig is goed te doen. Met goede stucmaterialen en een goede voorbereiding ben je al een flink eind op de juiste weg. Zorg voor een goede voorbereiding door alles eerst af te plakken, weg te halen, stof- en vetvrij te maken. Zet het gereedschap die je nodig hebt klaar voor gebruik. Gebruik voor alle hoeken die gestuukt moeten worden hoekbeschermers. Zet deze drie uur van te voren op. Bewerk alvorens je gaat stuken de wanden voor met een voorstrijk of grondeermiddel. Laat dit product eerst goed drogen, voordat je gaat stuken (ongeveer een tot twee uur). 
voorstrijk en grondeermiddel 
Is een onderlaag die voordat je gaat stuken, beter hecht en waardoor je minder kleurverlies krijgt. 
tip: voorstrijk is dun en kan voor spetters zorgen. Draag voor je veiligheid een veiligheidsbril en dek de vloeren en plinten af met afdekfolie. 
Gebruik een schone, het liefst witte kuip om je stucproduct te maken. Kijk op de verpakking hoe je het stucmiddel op de juist manier moet gebruiken. Gebruik een goede (grote) schone mixer om te mixen. Nadat je je product hebt gladgestreken en er geen klonten meer inzitten kun je het product binnen drie kwartier gebruiken, alvorens het opgedroogd is. Stucwerk aanbrengen: 

  • Doe de gips met de troffel op het raapbord
  • Breng met de pleisterspaan de gips aan op de ondergrond
  • Links beginnen voor rechtshandigen en andersom
  • Maak het gips zo vlak mogelijk op muren aan elijk
  • Na het aanbrengen gebruik je de rei om de muur gelijk en vlak te krijgen
  • Vul de gaten op of haal oneffenheden weg met de rei
  • Nadat de gips zo goed als opgedroogd is na het reien(20-25 minuten) gebruik je de spackmes om gaatjes of uitstulpingen dicht te maken
  • Na 30 minuten kun je de muren (plakt nog wat) met een spons schuren in een draaiende beweging. (sliblaagje voor pleisterwerk)
  • Na 5 tot 10 minuten kun je het gips met een blokkwast en wat water de muren af pleisteren
  • Loop de muur na met de spackmes


Nadat je al het stucwerk erop hebt zitten, duurt de uiteindelijke droogtijd van de muur ongeveer vier tot vijf dagen bij een laag van 5 millimeter, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Bijvoorbeeld: temperatuur van 10 tot 20 graden en een luchtvochtigheid van 80% bij een millimeter per dag aangebracht stucwerk. 

Opzoek naar een stukadoor?

Stukadoor | Daams Stucwerken voor het échte stukadoorswerk!

Zelf stucen stappenplan plafond

Een plafond stuken vereist net als het stuken van een wand de nodige voorzorgsmaatregelen en een goede voorbereiding. Een stevige trap is hierbij noodzakelijk. Schakel de stroom uit en verwijder alle plafondlampen. Laat het kroonsteentje erop. Ontvet het plafond en laat het drogen. Behandel alle roestvlekken met speciale vlekkenspray. Zorg dat de naden met een zelfklevend wapeningsband geplakt zijn. Maak de stucmortel en mix het. Met de stucspaan schraap je mortel van het raapbord, druk de stucspaan licht tegen het plafond aan (dikte moet ongeveer 6-8 millimeter zijn). Nadat het hele plafond is gedaan, egaliseer je het plafond met de rei lat. Maak tussendoor de lat schoon en blijft egaliseren totdat de stuclaag glad getrokken is. Vul de plekken met stuc op met de stucspaan waar te weinig op zit. De stuclaag heeft ongeveer 20 tot 60 minuten tijd nodig om te drogen. Met de spackmes schraap je de opgedroogde stuc tot een mooi egaal geheel. Na 30 minuten kun je beginnen met het plafond te sponzen. 
De moeilijkheidsgraad om zelf je plafond te stuken is heel hoog. Ongeduld en tegen het plafond aankijken in een onhoudbare positie kan voor veel zelf klussers reden genoeg zijn om voortijdig of zelfs tijdens het stucwerk te stoppen. 

 

Hoe herken je een goede stukadoor?

Een erkende stukadoor die niet alleen door zijn opleiding(en) en ervaring trots zijn werken kan laten zien op zijn website, maar ook vol passie over zijn beroep praat en waar klanten tevreden over zijn, mag gerust een uitstekende stukadoor werker genoemd worden. Hij voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Ondernemingsvereniging Afbouwbedrijven (NOA) van hem vereist. Die controleert of de opleiding(en), ervaring en kwaliteit in orde zijn van een stukadoorsbedrijf. Naast de benodigde diploma’s heeft de vakman/vrouw minstens vijf jaar werkervaring als stukadoor. Een goede stukadoor is nauw betrokken met zijn klanten, omgeving en heeft tevens een goede communicatie met zijn collega’s en klanten. 

 

Tips en weetjes

Voor de doe-het-zelvers
-Zelf stucen van plafonds en wanden is een precisiewerk. Ben je bang voor een stijve nek, spetters of andere beschadigingen? En ontdek je dat het toch niet helemaal je ding is? Schakel dan een professional in!
-Met de spackmes vul je de plekken op waar te weinig stucmortel op zit. Zet met het ‘messen’ van het plafond de spackmes schuin in een hoek van ongeveer 45 graden tegen het plafond aan.
– Maak al je materialen schoon in de tussentijd van het drogen van de muren en plafonds.
– Laat altijd het stucwerk goed drogen voordat je het gaat verven!
-Let op dat er geen gips in je ogen komt.
– Zorg dat er geen kinderen of huisdieren in de weg lopen tijdens stucwerken.
– Zorg voor de juiste tempo en zorg voor een goede stappenplan.
– Geen garantie voor een doe het zelver.
– Nauwkeurigheid en goede voorbereiding is noodzakelijk.
– Kleine fouten kunnen soms groot uitpakken. Met een vakman weet je zeker dat dat niet zal gebeuren.
– Zelf voor goed stucmateriaal en gereedschap zorgen kan in je nadeel werken. Een stukadoor brengt zijn kwaliteitsgereedschap altijd mee.
– Onder het stucwerken kan voor de zelf klusser technische mankementen optreden. Een vak stukadoor zal altijd eerst een algehele wand- en plafondcheck uitvoeren, alvorens hij gaat beginnen.

 

Vraag maar raak 

Waarom kan ik beter een professional inschakelen? 
Goedkoop zelf doen is vaak duurkoop uitkomen. Een ervaren vakman weet wat hij doet en kan snel, efficiënt en nauwkeurig werken. De verwachtingen die een particulier heeft van het eindresultaat kunnen wij realiseren. Bovendien is stucwerk fysiek erg zwaar werk. Wij zijn gewend om zwaar werk te verrichten. Wij doen dit werk dagelijks en beschikken over de nodige maatregelen om ons werk goed uit te voeren. Je zit of staat lange tijd in een ongunstige houding en moet continue dezelfde bewegingen maken. Een onervaren persoon kan lichamelijke ongemakken krijgen. Wij geven bovendien garantie op ons werk mocht het eventueel mis gaan, waar we niet vanuit gaan. Een doe het zelver heeft geen garantie op zijn zelf aangebrachte stucwerk. 
Waarom zijn er zoveel verschilsoorten tussen al die verschillende stucwerken? 
Naar gelang de wensen van de opdrachtgever en de oudheid of staat van wanden en plafonds zijn er diverse stucwerk producten en soorten die er het beste bij passen. Geen enkele wand of plafond is bijna hetzelfde. Het kiezen van de juiste materialen zorgen voor een betere en uitstekende eindresultaat. Wij adviseren en geven hier graag persoonlijk advies over. Bij iedere wand- en/of plafond is er altijd de juiste stucwerk product. 
Wat is waterdicht stucwerk? 
Door het toevoegen van natuurlijke producten zoals hydraulische kalk, wat bestaat uit waterdichte eigenschappen, kan al het stucwerk in badkamers, keukens en toiletten waterdicht worden gemaakt. De manier waarop wij het aanbrengen, vereist precisie en nauwkeurigheid. Wij hebben diverse technieken van stuken waaronder waterdicht- en waterafstotend stuken bij horen. 
Zijn al die species gevaarlijke stoffen? 
Ja. Voorstrijkmiddelen, gips/cement en spuitnevel kunnen de huid irriteren en eczeem veroorzaken. Je slijmvliezen, luchtwegen en ogen kunnen door al die dampen die vrijkomen van het (spuit)nevelen vervelende irritatie opleveren. Als je het vrijgekomen kwartsstof (bij het afbikken of messen van stuclagen) inademt, kun je last krijgen van kortademigheid en stoflongen krijgen. 
Kan ik voor meer vragen bij jullie terecht? 
Jazeker, je bent van harte welkom met alle vragen die je wilt stellen. Wij geven eerlijk en snel antwoord op alles wat je van ons wilt weten!

Opzoek naar een stukadoor?

Benieuwd of wij wat voor elkaar kunnen betekenen?

Stukadoor | Daams Stucwerken

Krommeweg 9, 5575 AT Luyksgestel, Nederland

Locaties

Wij werken in een bepaalde straal in Noord-Brabant. Zo werken wij in de volgende dorpen/steden:

Bent u benieuwd geworden naar onze diensten, of zoekt u advies over stucwerk? Neem contact met ons op! U kunt project voorbeelden vinden op onze projecten pagina. Bijvoorbeeld de prachtige woning renovatie in Luyksgestel.

Wij doen ons stucwerk door heel Noord-Brabant leveren, wij zijn gelokaliseerd op Luyksgestel in de omgeving Bergeijk.

Diensten

Stukadoor | Daams Stucwerken biedt een groot aanbod aan diensten, waaronder:

Het kan zo zijn dat u naar een dienst opzoek bent die niet in dit rijtje staat. Geen probleem, erg grote kans dat wij dit namelijk wel kunnen, maar (nog) niet op onze website hebben geplaatst. Neem contact met ons op als u opzoek bent naar een dienst die hier niet tussen staat!

Stuur ons een bericht

Stuur Daams Stucwerken een bericht via contact of bel ons gerust voor vragen!