Sierlijsten

Modern huiselijke sfeer creeeren in uw woning.

Sierlijsten

Sierlijsten zijn dé afwerking in iedere woning. Zoals bijvoorbeeld de woning renovatie in LuyksgestelNoord-Brabant.  Ze geven uw woning een strakke en rustige sfeer. Er zijn veel verschillende sierlijsten. Strakke sierlijsten die uw bij uw moderne woning passen, of juist klassieke sierlijsten die van uw woning een herenhuis maken.

Daams Stucwerken heeft veel ervaring met het plaatsen van sierlijsten. Op deze pagina wordt er een fractie aan sierlijsten uitgelegd. Er zijn er nog zó veel meer! Mocht u geïnteresseerd zijn in sierlijsten, dan kunt u in contact komen met Daams Stucwerken via: +31 622008744 of via de contact pagina op onze website!

De meerwaarde van sierlijsten aan uw plafond

U voelt zich graag prettig in uw woning. Er is van alles te realiseren om een droomwoning te creëren. Dit kan onder meer met sierlijsten aan het plafond. Hiermee krijgt uw huis nog meer charme en warmte. U hoeft het aanbrengen van deze lijsten niet zelf te doen, maar u besteedt dit eenvoudig uit aan een stukadoor. Waarom kiest u nog meer voor sierlijsten aan het plafond en welke voordelen levert dit u op? In dit blogartikel gaan we hier dieper op in. 

 

Wat zijn sierlijsten? 

Sierlijsten overbruggen de overgang tussen wanden en het plafond. Bovendien zijn ze er om (verschillende) interieurstijlen te accentueren. Dankzij een enorme diversiteit aan lijsten zit er altijd iets van uw smaak bij. Ze zijn afkomstig uit de tijd van de Romeinen en de Grieken. Toch zijn deze lijsten zeker niet alleen iets voor een klassiek interieur. Ze passen vaak ook uitstekend binnen een moderne inrichting. Vóór u met de lijsten aan de slag gaat, is het zinvol om na te gaan wat uw wensen zijn en wat u mooi vindt. Dit helpt u bij het maken van een bewuste keuze en is verstandig bij het bepalen van uw budget. 

Waarom kiest u voor deze lijsten? 

Welke meerwaarde heeft het om plafondlijsten aan te brengen in uw woning en welke voordelen levert dit u op? Wij zetten ze graag voor u uiteen: 

  • U geeft meer warmte en charme aan uw interieur. 
  • Met sierlijsten aan uw plafond accentueert u uw interieurstijl. 
  • Ze verfraaien de sfeer in een bepaalde ruimte. 
  • Ze hebben soms de functie om een gordijnkast weg te werken of fungeren als indirecte verlichting. 
  • U brengt meer scheiding aan tussen de verschillende ruimtes in uw woning. 

Kortom, schakel een professionele stukadoor in om deze zaken voor u te realiseren en bekend kleur en smaak in uw eigen woning. Ons stukadoorsbedrijf zit in Luyksgestel maar wij doen ons werk in heel Noord-Brabant bijvoorbeeld in Bergeijk

Welke soorten plafondlijsten zijn er en wat is het beste onderhoud? 

Sierlijsten voor het plafond zijn er in verschillende soorten. Ze zijn er sowieso in allerlei stijlen, bijvoorbeeld klassiek, retro, modern, eigentijds en strak. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Gips en kunststof zijn enkele materialen waarvan de plafondlijsten zijn gemaakt. 

Voor een perfecte afwerking van sierlijsten in uw woning doet u een beroep op een stukadoorsbedrijf. Uiteraard kunt u daarbij ook direct advies inwinnen hoe u de sierlijsten het beste kunt onderhouden. Vaak kan dit probleemloos met een vochtige doek of microvezeldoek. Gebruik in geen geval chemische schoonmaakmiddelen.

Er zijn verschillende soorten stucwerk die goed samen gaan met sierlijsten. Een aantal hiervan zijn:

Wandlijsten

Goed voor verfraaiing van de overgang tussen plafond naar wand en het afwerken van grote vlakken muur.

Kroonlijsten

Een kroonlijst is de afwerking van een gevel van een muur of bijvoorbeeld een kast. Kroonlijsten zie je erg vaak in de prachtige klassieke woningen zoals herenhuizen. Kroonlijsten worden vaak geleverd met prachtige details die een “rijke” sfeer in uw woning brengen. Tegenwoordig bestaan er ook prachtige moderne kroonlijsten die een woning een strak aangekleed uiterlijk geven.

Rozetten

U kunt uw plafond versieren met rozetten, luxueuze en prachtige ornamenten. Worden voornamelijk gebruikt als decoratie van lampen en kroonluchters. Perfect voor een sierlijke en klassieke ruimte.

Advies bij sierlijsten

Daams Stucwerken heeft veel ervaring met sierlijsten plaatsen en kan u helpen bij de keuze aan sierlijsten in uw woning. Mocht u contact met Daams Stucwerken willen dan kan dit via het nummer:  +31 622008744 of u kunt een vrijblijvende offerte aanvragen bij onze contact pagina.

Stukadoor voor sierlijsten zetten nodig?

Daams Stucwerken kan u professioneel advies geven over de verschillende soorten sierlijsten!

Voordelen van sierlijsten:

  • Makkelijk schoon te houden
  • Meerwaarde van uw woning
  • Slimme investering
  • Mooie afwerking

Nadelen van sierlijsten:

  • Veel keuze

Stuur ons een bericht

Stuur Daams Stucwerken een bericht via contact of bel ons gerust voor vragen!